Za oknem ciemno i zimno. Siedzę z ogromnym kubkiem gorącej kawy. Z racji ponurego dnia mam dla was przepis, który mi kojarzy się ze słońcem i wakacjami. To chyba zasługa cudownego zapachu ziół oraz pomarańczy. A już wkrótce na blogu znajdziecie przepis na kolejną domową wędlinę oraz świąteczne wypieki.
Składniki
- 6 udek z kurczaka
- duża pomarańcza
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
Wykonanie
Udka z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy. Mięso oprószamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Pomarańczę kroimy w plasterki, a następnie układamy je na mięsie. Każde udko zawijamy w folię aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni około 50 minut.
Smacznego :)
Na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do siebie przyprawzyciekolorami.blogspot.com