środa, 13 listopada 2013

Udka z kurczaka z pomarańczą oraz ziołami prowansalskimi

Za oknem ciemno i zimno. Siedzę z ogromnym kubkiem gorącej kawy. Z racji ponurego dnia mam dla was przepis, który mi kojarzy się ze słońcem i wakacjami. To chyba zasługa cudownego zapachu ziół oraz pomarańczy. A już wkrótce na blogu znajdziecie przepis na kolejną domową wędlinę oraz świąteczne wypieki. 


Składniki 

  • 6 udek z kurczaka
  • duża pomarańcza 
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie 

Wykonanie 


Udka z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy. Mięso oprószamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Pomarańczę kroimy w plasterki, a następnie układamy je na mięsie. Każde udko zawijamy w folię aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni około 50 minut. 




Smacznego :) 




1 komentarz :

  1. Na pewno wypróbuję :)
    pozdrawiam i zapraszam do siebie przyprawzyciekolorami.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń