środa, 15 maja 2013

Piersi z kurczaka z serem pleśniowym

Kolejny pomysł, aby urozmaicić zwykle piersi z kurczaka. Tym razem faszerujemy je serem pleśniowym, zawijamy w szynkę parmeńska i świetne danie gotowe. Cudownie sprawdzi się, jako danie obiadowe. Wystarczy tylko podać je z ulubioną surówką.

Składniki (na dwie porcje)

  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 100 g sera pleśniowego
  • 4 plasterki szybki parmeńskiej (lub innej podobnej)
  • ulubione przyprawy
  • przyprawa Maggi

Wykonanie

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie przyprawiamy je ulubionymi przyprawami. Następnie każdy z filetów nacinamy, tworząc kieszonkę. Mięso faszerujemy pokrojonym na kawałki serem pleśniowym. Następnie każdy z kawałków owijamy dwoma plasterkami szynki parmeńskiej.
Filety układamy na folii aluminiowej, a następnie obficie skrapiamy je przyprawą Maggi. Mięso szczelnie zawijamy w folię. Układamy je na blaszce, zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni około 45 minut.


Smacznego!

1 komentarz :