Pomysł na bardzo szybki obiad, w sam raz jeżeli mamy bardzo mało czasu. Aby go wykonać potrzebujemy tylko dwóch składników. Bardzo dobrze smakuje z ulubioną surówką oraz ketchupem.
Składniki (na 12 sztuk)
- opakowanie ciasta francuskiego
- 12 parówek
Wykonanie
Ciasto francuskie kroimy na około dwucentymetrowe paski. Paski owijamy wokół parówek. Blachę do pieczenia wykładamy papierem, układamy parówki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni około pół godziny.
Podajemy z ulubioną surówką oraz ketchupem.
Smacznego!
Bardzo fajny sposób na "niechlubne" parówki - ładnie wygląda i na pewno fajnie smakuje ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńSzybkie i proste dania są najlepsze, takie paróweczki również robię, znalazłam w lidlu ciasto w wersji light, troszkę mniej kalorii :)
OdpowiedzUsuń