niedziela, 2 czerwca 2013

Parówki w cieście francuskim

Pomysł na bardzo szybki obiad, w sam raz jeżeli mamy bardzo mało czasu. Aby go wykonać potrzebujemy tylko dwóch składników. Bardzo dobrze smakuje z ulubioną surówką oraz ketchupem.

Składniki (na 12 sztuk)

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 12 parówek

Wykonanie

Ciasto francuskie kroimy na około dwucentymetrowe paski. Paski owijamy wokół parówek. Blachę do pieczenia wykładamy papierem, układamy parówki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni około pół godziny.
Podajemy z ulubioną surówką oraz ketchupem.



Smacznego!

2 komentarze :

  1. Bardzo fajny sposób na "niechlubne" parówki - ładnie wygląda i na pewno fajnie smakuje ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Szybkie i proste dania są najlepsze, takie paróweczki również robię, znalazłam w lidlu ciasto w wersji light, troszkę mniej kalorii :)

    OdpowiedzUsuń