Świetny dodatek do wieczornej kawy. Babeczki są odpowiednio wilgotne. Cudownie pachną pomarańczami. A co najważniejsze, bardzo szybko się je przygotowuje :)
Składniki
- 250 - 300 g mąki
- półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki soli
- 200 g cukru pudru
- jajko
- białko
- 150 ml mleka
- 200 ml oleju
- skórka z pomarańczy
- sok z półtorej pomarańczy
- 3 łyżeczki maku
Wykonanie
Przygotowujemy dwa naczynia. W jednym mieszamy składniki suche: mąkę, sól, proszek do pieczenie, mak oraz cukier puder. W drugim mokre: sok i skórkę z pomarańczy, mleko, olej, jajko, białko. Łączymy zawartość obu miseczek, energicznie mieszając.
Papilotki napełniamy ciastem. Pieczemy w około 200 stopniach 20-25 minut.
Smacznego :)
pomarańczowe najlepsze :) pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńNa pewno pyszne, na takie wyglądają:)
OdpowiedzUsuń