poniedziałek, 25 marca 2013

Pasta z wędzonej makreli

Dziś mam dla Was przepis na pastę z wędzonej makreli. To wspaniały dodatek to razowego chlebka. W sam raz na "wiosenne" śniadanko. Bardzo szybko się ją przygotowuje. A smakuje wspaniale. Z resztą spróbujcie sami :)
 

Składniki

  • wędzona makrela
  • 3 jajka
  • 3-4 ogórki kiszone
  • 2-3 łyżki majonezu
  • łyżka ketchupu
  • pieprz
  • sól

Wykonanie

Jajko gotujemy na twardo, następnie kroimy je w małą kosteczkę. Makrelę obieramy ze skórki. Pozbywamy się ości. Staramy się wyjąć wszystkie, robimy to bardzo dokładnie i ostrożnie. Ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki delikatnie łączymy, dodajemy majonez oraz ketchup, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy.

 

 
 
 

 
Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz