Dziś mam dla Was przepis na pastę z wędzonej makreli. To wspaniały dodatek to razowego chlebka. W sam raz na "wiosenne" śniadanko. Bardzo szybko się ją przygotowuje. A smakuje wspaniale. Z resztą spróbujcie sami :)
Składniki
- wędzona makrela
- 3 jajka
- 3-4 ogórki kiszone
- 2-3 łyżki majonezu
- łyżka ketchupu
- pieprz
- sól
Wykonanie
Jajko gotujemy na twardo, następnie kroimy je w małą kosteczkę. Makrelę obieramy ze skórki. Pozbywamy się ości. Staramy się wyjąć wszystkie, robimy to bardzo dokładnie i ostrożnie. Ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki delikatnie łączymy, dodajemy majonez oraz ketchup, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy.
Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz