Cudne, malutkie, jak muffinki. Doskonałe do popołudniowej kawy. Możecie je udekorować wedle własnego uznania. Maliny zastąpić można innymi owocami, bądź też serniczki oblać pyszną czekoladą.
Składniki (około 16 mini-serniczków)
- 150 g ciastek digestive
- 80 g masła
- 1000 g twarogu
- 4 jajka
- 150 g cukru pudru
- maliny do dekoracji
Wykonanie
Ciasteczka digestive kruszymy (bardzo drobno), a następnie mieszamy je z roztopionym masłem. Twaróg mielimy przynajmniej dwukrotnie. Twaróg, jajka oraz cukier puder miksujemy na gładką masę.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Na dnie wykładamy ciasteczka (delikatnie dociskamy je do dna formy) a na to masę serową. Pieczemy w temperaturze 170 stopni około 30 minut. Następnie serniczki studzimy na kratce, a później wkładamy je do lodówki (najlepiej na całą noc). Dekorujemy owocami.
Smacznego :)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz