niedziela, 29 września 2013

Serniczki w wersji mini z malinami


Cudne, malutkie, jak muffinki. Doskonałe do popołudniowej kawy. Możecie je udekorować wedle własnego uznania. Maliny zastąpić można innymi owocami, bądź też serniczki oblać pyszną czekoladą.


Składniki (około 16 mini-serniczków)

  • 150 g ciastek digestive 
  • 80 g masła
  • 1000 g twarogu 
  • 4 jajka
  • 150 g cukru pudru 
  • maliny do dekoracji 

Wykonanie

Ciasteczka digestive kruszymy (bardzo drobno), a następnie mieszamy je z roztopionym masłem. Twaróg mielimy przynajmniej dwukrotnie. Twaróg, jajka oraz cukier puder miksujemy na gładką masę.

Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Na dnie wykładamy ciasteczka (delikatnie dociskamy je do dna formy) a na to masę serową. Pieczemy w temperaturze 170 stopni około 30 minut. Następnie serniczki studzimy na kratce,  a później wkładamy je do lodówki (najlepiej na całą noc). Dekorujemy owocami.







Smacznego :)

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz