Składniki
- 2-3 pojedyncze filety z piersi kurczaka
- puszka pomidorów
- 2 cebule
- 4-5 łyżek śmietany 18%
- 4-5 łyżeczek curry
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Wykonanie
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy solą oraz pieprzem, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Mięso wyjmujemy z oleju. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojone w piórka cebule. Następnie dodajemy do nich curry, mieszamy, chwilę smażymy. Dodajemy usmażone wcześniej piersi z kurczaka, mieszamy.
Do mięsa i cebuli wlewamy pomidory z puszki. Mieszamy. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie po łyżce dodajemy śmietanę, mieszamy. Chwilę gotujemy. Jeżeli sos jest za mało pikantny dodajemy jeszcze curry. Wyśmienicie smakuje z ryżem lub pieczywem.
Smacznego :)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz